Добре дошли в нашия магазин!

Обадете ни се

Skype Me™!

Windows 8 излиза през октомври

Дата: 2012-03-20

Щатският софтуерен производител Microsoft ще приключи работата си по Windows 8 през лятото и ще пусне новата си операционна система през октомври.

Според анализатори времето на дебюта е избрано така, че да се оползотвори максимално предколедната шопинг треска на потребителите.

Голямото предимство на бъдещата операционна система (ОС) ще бъде нейната универсалност – Windows 8 ще може да работи както върху стандартните PC-та, така и върху модните джаджи със сензорни екрани като смартфони и таблети. Затова не е чудно, че първите устройства под Windows 8 ще разполагат както с чипове на Intel, така и с такива с ARM архитектура. В случая на последните Microsoft ще се доверят на същия вид процесори, подобни на вградените в iPad на Apple.Три от бъдещите устройства със сензорни екрани ще бъдат таблетите, коментират запознати.

Анализаторите от Gartner предвиждат, че за тази година в световен мащаб ще бъдат продадени общо 103 млн. таблета, като до 2015 г. продажбите ще скочат до над 326 млн. бройки. За момента Apple остават едноличен лидер на пазара, обхващайки две трети от него.

Прогнозите са, че до 2015 г. този дял ще спадне до 46% за сметка на Microsoft, чиито дял ще се покачи до около 11%.

Новини

Facebook