Добре дошли в нашия магазин!

Обадете ни се

Skype Me™!

Microsoft спира поддръжката на Windows XP

Дата: 2012-02-01

Microsoft напомня на потребителите си, че дните на Windows XP са преброени. След 800 дни (малко повече от 2 години) компанията ще спре поддръжката на тази версия на операционната си система (ОС).

Windows XP беше пуснат през 2001 г. и все още държи голяма част от пазара на ОС, въпреки, че след появата на Windows 7 започна да губи позиции. Въпреки, че Microsoft планира спирането му, няма съмнение, че той беше една от най-успешните операционни системи, най-вече ако бъде сравнен с провалилата се Vista.

Microsoft информира, че разработването и внедряването на нова операционна система отнема от 18 до 24 месеца. Ако някой потребител все още не е мигрирал от Windows XP към по-нова и по-модерна операционна система или е опитал и не е успял, от компанията препоръчват приложението си Microsoft Deployment Toolkit (MDT), предаде БГНЕС. То извършва безплатно прехвърлянето на всички данни.

На своята уебстраница компанията предлага и други инструменти, които помагат в процеса на преминаване от една операционна система към друга. С други думи, предлага всичко необходимо, за да се преместите в нова квартира.

Спирането на поддръжката е защото вече има по-добра версия от Windows XP, а освен това "трябва да се върви напред", споделя официален представител на Microsoft в Windows Team Blog.

И така, на 8 април 2014 г. поддръжката на Windows XP спира и сигурността на компютрите с тази ОС ще бъде подложена на риск.

Новини

Facebook