Добре дошли в нашия магазин!

Обадете ни се

Skype Me™!

Изтекоха данни за Windows Phone 8

Дата: 2012-02-03

В интернет изтече подробна информация за мобилната платформа Windows Phone 8. Публикацията в pocketnow.com потвърждава повечето досегашни слухове за системата, като се базира на видео обръщение, предназначено за партньорите на Microsoft, от вицепрезидента на корпорацията Джо Белфиоре.
Windows Phone 8 действително стъпва на ядрото на Windows 8. Разработчиците ще могат да ползват голяма част от кода на софтуера за настолни платформи при портиране на приложения към мобилната ОС.

Официално се потвърждава поддръжката на многоядрени процесори, четири резолюции на дисплея и технология NFC. В смартфоните под управление на Windows Phone 8 ще се появят и слот microSD, вграден Skype и развита „облачна” услуга за синхронизация на данни, подобна на iCloud, предаде TechNews.

В допълнение, ще бъдат опростени процесът на синхронизация с компютри и портирането на програми за Android и iOS.

Windows Phone 8 се очаква на пазара през четвъртото тримесечие на годината, като е възможно да излезе едновременно и с Windows 8. Към този момент в онлайн магазина за приложения на Microsoft ще има не по-малко от 100 хиляди програми за мобилната ОС.

Новини

Facebook